Ρώσος ΥΕΘΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε «άλλοι» να αποκτήσουν στρατιωτική υπεροχή»

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες να εξασφαλίσουν στρατιωτική υπεροχή και δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος – να αποτραπεί η εξασφάλιση στρατιωτικής υπεροχής άλλων έναντι της Ρωσίας- θα τηρηθεί άνευ όρων», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Σεργκέι Σόιγκου.

Η Ρωσία, που επλήγει από τις δυτικές κυρώσεις λόγω της Ουκρανίας και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, αναμένεται να εισέλθει σε ύφεση φέτος, αλλά ο Σοϊγκού είπε ότι θα πραγματοποιήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Άμυνας που θα στοιχήσει δισεκατομμύρια δολάρια όπως εχει εγκριθεί από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα θα ενισχύσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε στρατηγικής σημασίας περιοχές γύρω από τη χώρα, απαντώντας στην «πολιτικο-στρατιωτική» κατάσταση που περιβάλλει τη Ρωσία, ανήγγειλε επίσης ο υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.
«Με αυτόν τον στόχο, σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε τα στρατεύματά μας σε στρατηγικές περιοχές» και «γι ‘αυτό, και σχεδιάζουμε να εκσυγχρονίσουμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και μέχρι το 2020 να φτάσουμε τον προβλεπόμενο στόχο συγχρονων οπλικών συστημάτων», πρόσθεσε

Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν αυξηθεί κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη λένε οτι Μόσχα τροφοδοτεί μια εξέγερση, αποστέλλοντας στρατεύματα και όπλα. Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά αυτες τις δηλώσεις.

Η Ρωσία επέκρινε την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ο Πούτιν κατηγόρησε τον Ουκρανικό στρατό, ο οποίος μάχετια κατα των φιλόρωσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, αποκαλώντας τους μαριονέτες του ΝΑΤΟ.

Reuters