S-300 εναντίον F-35: Ήρθε η ώρα της κρίσεως – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Συρία απέκτησε “και με τη βούλα” τα προηγμένα οπλικά συστήματα S-300 από τη Ρωσία, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αμυντικές ικανότητές της στην φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αυτό, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει το Ισραήλ, όπως δήλωσε προ ημερών ο επικεφαλής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα stealth μαχητικά F-35, που είναι επιχειρησιακά λειτουργικά από το Δεκέμβριο του 2017. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Τι θα γίνει σε περίπτωση που τα δύο αυτά προηγμένα οπλικά συστήματα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο. F-35 εναντίον S-300. Κορυφώνεται η ένταση.

Οι Ισραηλινοί είναι κατηγορηματικοί αφού δηλώνουν πως έχουν τα καλύτερα stealth μαχητικά αεροσκάφη κάτι που ακόμα και οι S-300 δεν μπορούν να σταματήσουν, παρά το γεγονός ότι τα ισραηλινά F-35 δεν έχουν λάβει ακόμα την αναβάθμιση Block-3F, που έχει συμφωνηθεί με τη Lockheed Martin.

Από την άλλη οι Ρώσοι, αυτή τη στιγμή εκπαιδεύουν τους Σύριους συμμάχους τους, στο τρόπο λειτουργίας και χρήσης του συστήματος, μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέχρι και 3 μήνες. Σίγουρα το Ισραήλ δεν πρόκειται να ρισκάρει μια σύγκρουση ή επίθεση κατά των S-300 όσο βρίσκονται εκεί οι Ρώσοι ή έστω ελέγχουν εν μέρει τα συστήματα. Αυτό όμως είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όταν οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρήσουν και πλέον τα συστήματα θα ελέγχονται πλήρως από τη Δαμασκό.

Το Τελ Αβίβ παραμένει αισιόδοξο ότι το F-35 θα υπερισχύσει.

Δείτε σχετικό βίντεο με τη σύγκριση F-35 και S-300 :


 

Πηγή : National Interest