S-300 στη Συρία: Έκλεισε το τετ-α-τετ Πούτιν και Νετανιάχου για την κατάσταση στη Συρία

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε στο Υπουργικό του Συμβούλιο ότι είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν μια κατι’ ιδίαν συνάντηση για την κατάσταση στη Συρία.

Με αντικείμενο την συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και του Ισραήλ στη Συρία θα συνατηθούν ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα Κυριακή (07.10.2018), ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, χωρίς να αποσαφηνίζει την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης.

«Πριν από λίγο, μίλησα με τον Πρόεδρο Πούτιν και συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να συνεχίσουμε την πολύ σημαντική συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των ΕΔ μας στη Συρία», είπε ο Νετανιάχου.

Επισημαίνοντας πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να εμποδίζει με κάθε τρόπο την εδραίωση του Ιράν στην περιοχή, αλλά και την μεταφορά όπλων και τεχνολογίας στην Χεζμπολάχ.

Η ανακοίνωση αυτή του Νετανιάχου, έρχεται σε μια περίοδο, όπου οι σχέσεις Τελ-α-βιβ και Μόσχας βρίσκονται σε πολύ κακό επίπεδο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους IL-20, από φίλια πυρά στα τέλη Σεπτεμβρίου, συμβάν για το οποίο η Μόσχα επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ. 

Η Μόσχα παρέδωσε στη Συρία το σύγχρονο πυραυλικό σύσητμα αεράμυνας S-300, μετά την κατάρριψη του IL-20, κίνηση που προκάλεσε την οργή και τον προβληματισμό τόσο του Ισραήλ, όσο και της Δϋσης.

Πηγή Times of Israel