S-400: «Θα τους πάρουμε και θα τους χρησιμοποιήσουμε» λέει ο Ερντογάν

 Σκληρή γλώσσα και πάλι από τον Ερντογάν. Όπως είπε έχει κουραστεί από τη στάση των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα πάρει και θα ενεργοποιήσει τις συστοιχίες πυραύλων S400 από τη Ρωσία.

Ο Ερντογάν, αντίθετα με τα όσα ακούγονταν περί αγοράς αλλά μη χρήσης των πυραύλων S400 από τη Ρωσία είπε πως η Τουρκία θα αγοράσει και αν χρειαστεί θα κάνει χρησιμοποιήσει τους πυραύλους.

«Δεν θα αγοράσουμε τους πυραύλους για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη», είπε ο Ερντογάν.

Θα τους χρησιμοποιήσουμε αν είναι ανάγκη, συμπλήρωσε και εξαπέλυσε επίθεση προς τις ΗΠΑ λέγοντας: “Τι να το κάνουμε αν δεν χρησιμοποιήσουμε ένα αμυντικό σύστημα, να βασιστούμε στις ΗΠΑ ξανά; Όταν για χρόνια το απαιτούσαμε η απάντηση ήταν ότι το Κογκρέσο δεν το επιτρέπει. Μας έχει κουράσει αυτό.”

«Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας με μια πολύ δελεαστική προσφορά. Είπαν ότι θα εξετάσουν ακόμη και μια κοινή παραγωγή των συστημάτων. Και όσον αφορά τα δάνεια, μας έχουν προσφέρει πολύ καλούς όρους δανείου. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία αυτή τρέχει κανονικά»δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τα παραπάνω σχόλια κατά τη διάρκεια μιας κοινής ζωντανής τηλεοπτικής ομιλίας του που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή Hurriyet