S-400: Ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά τους δηλώνει ότι βρίσκεται η Τουρκία

Οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίες αφορούν την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf (κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) συνεχίζονται προς θετική κατεύθυνση, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ο Βίκτορ Κλάντοφ, διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ROSTECH, αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία και την περιφερειακή πολιτική της εταιρείας, είχε δηλώσει στο ρωσικό πρακτορείο Tass ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταλήξει στις τεχνικές παραμέτρους του συμβολαίου που αφορά την πώληση των S-400 Triumf και πως αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας ROSABARONEXPORT είχε επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το συμβόλαιο.

Διαβάστε εδώ γιατί η Άγκυρα θέλει τόσο πολύ την συμπαραγωγή των S-400 στην Τουρκία.

Την 1η Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία πυραύλους S-400, ενώ είχε συζητήσει το θέμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 3 Ιουνίου. Όπως είχε δηλώσει τον Μάρτιο ο πρόεδρος της ROSTECH Σεργκέι Τσεμπέζοφ, η τουρκική πλευρά είχε εκφράσει την επιθυμία να πάρει δάνειο από την Ρωσία για να αγοράσει οπλικά συστήματα μεταξύ των οποίων και τους S-400.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass)