S-400: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση των ρωσικών πυραύλων στην Ινδία

Έπεσαν πριν από λίγο οι υπογραφές για την πώληση του υπερσύγχρονου ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Ινδία, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Ινδία και Ρωσία υπέγραψαν πριν από λίγο συμφωνία ύψους 5,43 δις δολαρίων για την αγορά πέντε συστοιχιών S-400 κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι παραδόσεις των S-400 στην Ινδία θα ξεκινήσουν σε 24 μήνες, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2020.

Το σύστημα S-400

Το S-400 ‘Triumf’ κατασκευάζεται από την ρωσική εταιρεία Almaz-Antey και είναι το πιο προηγμένο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, εν ενεργεία, σχεδιασμένο να εμπλέκεται με μεγάλη ποικιλία στόχων. Το σύστημα είναι ικανό να καταρρίπτει αεροσκάφη σε απόσταση έως 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 60 χιλιομέτρων.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις τύπους αντιαεροπορικών βλημάτων, σχεδιασμένα για διαφορετικούς τύπους στόχων. Πρόσθετα είδη πυρομαχικών αναπτύσσονται επίσης, με τις δυνατότητές τους να παραμένουν μυστήριο. Τον περασμένο Απρίλιο, οι Ρώσοι στρατιωτικοί αποκάλυψαν ότι τα στρατεύματα έλαβαν νέα παρτίδα πυραύλων για τους S-400, ικανά να χτυπήσουν στόχους σε χαμηλή τροχιά.

Μια μονάδα S-400 αποτελείται από τουλάχιστον έξι εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης, ένα κινητό ραντάρ, οχήματα μεταφοράς και φόρτωσης. Μια μονάδα μπορεί να ανιχνεύσει εισερχόμενους εναέριους στόχους σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και να εμπλακεί μέχρι και με 36 από αυτούς ταυτόχρονα.