S-400: Η απόφαση για τα ρωσικά συστήματα ανήκει στην Τουρκία λέει ο Μάτις

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διεξήγαγε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Γιόζεφ Ντανφορντ στο Πεντάγωνο. Ο Υπουργός, δήλωσε ότι θα εργαστεί από κοινού σε πολλά θέματα με την Τουρκία, μεταξύ των οποίων η Ιεράπολη της Συρίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως επικοινώνησε χθες με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

O Mattis, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία εξέφρασε την άποψη ότι θα συνεργαστεί στενά σε πολλά θέματα με την Άγκυρα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εργαζόμαστε μαζί για πολλά θέματα με την Τουρκία. Μίλησα χθες στο τηλέφωνο με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας. Έχουμε κάνει πολύ ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ιεράπολη Συρίας και οι δύο πλευρές εργάζονται για τα επόμενα θέματα. Σύντομα τόνισε, θα εκκινήσουν οι κοινές περιπολίες στην περιοχή.


Κατά την ίδια συνέντευξη, ο Mattis, κατέστησε σαφές πως σε σχέση με το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , «η απόφαση για το θέμα αυτό ανήκει στην Τουρκία» και ότι «η προμήθεια αυτού του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μας ανησυχεί», είπε.

Πηγή: Yeni Safak