S-400: Η Τουρκία θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ λέει ο Ρώσος αν. πρωθυπουργός

Τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα αποκτήσει τελικά το αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Άγκυρα να κατασκευάζει ειδική πλατφόρμα για τους S-400, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον, σχολιάζει με δήλωσή του ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία θα λάβει τους S-400 και δεν θα αθετήσει το συμβόλαιό της με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι η Almaz-Antey (η κατασκευάστρια εταιρεία) δεν θα έχει προβλήματα με τις παραγγελίες της επόμενης δεκαετίας. Όχι μόνο οι παραδοσιακοί εταίροι μας αλλά κι εσείς γνωρίζετε ότι χώρες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, παρά τις απειλές από τις ΗΠΑ, δεν αθέτησε το συμβόλαιο. Το 2019, θα λάβει όλο τον εξοπλισμό σύμφωνα με το συμβόλαιό μας, εγκαίρως», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Μπορίσοφ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χρήση δολαρίων στις στρατιωτικές της συμβάσεις με άλλες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η χρήση του αμερικανικού νομίσματος είναι «ένα πρόβλημα που έχει τη δική του λύση».

Πηγή: Sputnik