S-400 στη Κριμαία: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις θέσεις των ρωσικών υπερόπλων – ΦΩΤΟ

 Το φως της δημοσιότητας είδαν δορυφορικές φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τις θέσεις στις οποίες έχουν αναπτυχθεί τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 στην Κριμαία.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ImageSat International και αποκαλύπτουν πως μέσα σε λίγες ημέρες η Ρωσία μετέτρεψε κενές εκτάσεις γης στην ρωσική αεροπορική βάση Dzhankoy της Κριμαίας σε θέσεις και εγκαταστάσεις από τις οποίες θα επιχειρούν οι συστοιχίες S-400, οι οποίες έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή.

Οι εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου βρίσκονται στο ναδίρ μετά και το περιστατικό στο Κερτς στις 25 Νοεμβρίου και ενώ οι φόβοι για κλιμάκωση της κατάστασης παραμένουν.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οκτώ εκτοξευτές πυραύλων S-400 να έχουν αναπτυχθεί, οι οποίοι συνοδεύονται από συστήματα ραντάρ και συστήματα ελέγχου και διοίκησης.

Το S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα αεράμυνας που διαθέτει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της, μέχρι στιγμής.

Το S-400, ικανό να εμπλέκει στόχους σε υψόμετρο 30 περίπου χιλιομέτρων με μέγιστο βεληνεκές τα περίπου 400χμλ, έχοντας έτσι την δυνατότητα να καταρρίψει ακόμα και την αφρόκρεμα των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων.

Η Ρωσία έχει πουλήσει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400 στην Κίνα και την Τουρκία και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ινδία.

Πηγή 9news.com.au