S-400 στην Τουρκία: Εντός δύο μηνών ξεκινάει η παράδοση

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλης της Rostec.

Onalert Newsroom
S-400

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του ρωσικού αμυντικού ομίλου Rostec, Σεργκέι Κεμέζοφ, δήλωσε ότι η χώρα θα ξεκινήσει την παράδοση πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία μέσα σε δύο μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Κεμεζόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών σχετικά με τη χρήση του συστήματος S-400.

Το αρχικό πρόγραμμα μιλούσε για Ιούλιο ή ακόμη νωρίτερα, και όπως λένε οι πηγές πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση που θα έχουν Τραμπ και Ερντογάν στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της συνόδου για τη G20.

Ο Ερντογάν πάντως έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω στο θέμα των S-400.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές