S-400: Τι σημαίνει ο ξαφνικός έρωτας των ΗΠΑ στο Twitter για την Τουρκία

Καυγαδάκι και όχι κρίση φαίνεται πως αποτελεί το μπρα-ντε-φερ Ουάσινγκτον και Άγκυρας με φόντο την αγορά των S-400 και την ταυτόχρονη αμερικανική απειλή για ακύρωση της παράδοσης των F-35.

Δεν εξηγείται αλλιώς ο ξαφνικός έρωτας των ΗΠΑ με την Τουρκία στους λογαριασμούς του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής και του Αμερικανικού Ναυτικού. Και στους δυο έχουν επιλεγεί φωτογραφίες εξωφύλλου με τουρκικό “άρωμα”.

Βέβαια από τον λογαριασμό του US NAVY, έχει αποκαθηλωθεί το καρέ που είχε την γέφυρα της Κωνσταντινούπολης. Όμως οι υπερδραστήριοι γείτονες, είχαν ήδη προλάβει να αποθηκεύσουν τη συγκεκριμένη επιλογή και να την αναπαράγουν μέσω Twitter.


Το στιγμιότυπο αναρτήθηκε την 4/3/2019 στον λογαριασμό TAH SAVUNMA

Αντίθετα όμως στον λογαριασμό του ΓΕΕΔ, των ΗΠΑ, έχει διατηρηθεί η αναμνηστική φωτογραφία, από την τελευταία επίσκεψη της υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον. Σε αυτήν απαθανατίζονται ο επικεφαλής του Joint Staff Στρατηγος Τζόζεφ Ντάνφορντ με τον Τούρκο ομόλογο του, Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, να πλαισιώνουν τους Χουλουσί Ακάρ και Μάικλ Σάναχαν.


Το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο την 4/3/2019

Μέσα ενημέρωσης που απηχούν τις απόψεις του Λευκού Παλατιού, και αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα τόσο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και της αμυντικής βιομηχανίας, αφού αποθεώνουν τις αμερικανικές επιλογές, υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες είναι ενδεικτικές της πρόθεσης των ΗΠΑ να κρατήσουν την Τουρκία στις τάξεις και να επιλύσουν τη διαφωνία για διάφορα θέματα.