«Σάλπισμα υποχώρησης» για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Κουβέιτ;

«Σάλπισμα υποχώρησης» από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που πλέον -μετά τον φόνο του στρατηγού Σουλεϊμανί με εντολή Τραμπ- μοιάζει με πυριτιδαποθήκη.

Μετά το απίστευτο κομφούζιο με τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ, έρχεται η σειρά του Κουβέιτ.

Ο υπουργός Άμυνας του Κουβέιτ δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από τον διοικητή αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιτ, στην οποία «γνωστοποιεί ότι επίκειται η αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ εντός τριών ημερών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Το μήνυμα δόθηκε με επιστολή του Αμερικανού διοικητή προς τον υπουργό Άμυνας της αραβικής χώρας, η έκπληξη του οποίου ήταν τόσο μεγάλη, που ζήτησε να επικοινωνήσει με το Αμερικανικό Πεντάγωνο για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μια τέτοια επιστολή από το στρατόπεδο Αριφτζάν ήταν απρόσμενη και είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Κουβέιτ, σύμφωνα με το KUNA.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η κυβέρνηση του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι η είδηση για επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων είναι αναληθής και ότι το πρακτορείο KUNA έπεσε θύμα hacking, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης.