Σαμαράς: Η Κεφαλονιά άντεξε

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το γηροκομείο στο Ληξούρι ξεκίνησε η… αυτοψία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κεφαλονιά και στις περιοχές του νησιού που υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής.

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αυτοψία στις περιοχές που «χτύπησε» ο σεισμός μίλησε για δύσκολες ώρες που όμως με τη βοήθεια όλων θα ξεπεραστούν. Η Κεφαλονιά άντεξε, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός στην αρχή των δηλώσεών του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν άμεσα και ειδικά στους εθελοντές. Είπε πως η επίσκεψή του εκεί σηματοδοτεί τη βούληση όλων να γυρίζει η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς προτεραιότητα μπαίνει στην εκπαίδευση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την εξεύρεση χώρων στέγασης για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές.

Πάνω από 400 κτήρια έχουν ελεγχθεί, είπε ο κ. Σαμαράς, τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Μάλιστα όπως είπε με εντολή του Αρχιεπισκόπου θα στεγαστούν και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα.
Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στο θέμα των υποδομών. Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο δρόμος Ληξουρίου-Αργοστολίου όπου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει γρήγορη λύση. Έχουν δοθεί εντολές για ταχύτατες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Το κράτος θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Δεν εφησυχάζουμε, η κυβέρνηση είναι παρούσα, οι υπουργοί ήρθαν και θα ξανάρθουν μέχρι να εκλείψουν τα προβλήματα, είπε ο Πρωθυπουργός. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να λες πολλά λόγια, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Η Κεφαλονιά άντεξε και συνεχίζει να αποτελεί έναν πανέμορφο και απόλυτα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ Newsit.gr – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ