Άσαντ προς Μόσχα:»Χρειάζομαι 2 μήνες για να καταστείλλω την εξέγερση».

“Σε δυο μήνες θα έχω καταστείλλει την εξέγερση”,φέρεται να είπε μιλώντας με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ,σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Debkafiles.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Άσαντ επικοινώνησε τη Κυριακή με υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο που διαμορφώνει τη πολιτική της Μόσχας για τη Συρία. Σ΄ αυτή την επικοινωνία ο Άσαντ φέρεται να υποστήριξε ότι “σε δύο μήνες η εξέγερση θα έχει ελεγχθεί,γιατί η νέα στρατιωτική τακτική αποδίδει”. Ποια είναι αυτή;

1. Η αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους βετεράνων διοικητών κρίσιμων στρατιωτικών σχηματισμών. Αποστρατεύθηκαν για να αντικατασταθούν με νεότερους αξιωματικούς οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την πολιτοφυλακή των Αλαουιτών Shabiha,που είναι απόλυτα πιστή στην οικογένεια Άσαντ.

Οι βετεράνοι διοικητές παρουσίαζαν σημάδια κόπωσης και οι νέοι που τους αντικατέστησαν έχουν μεταξύ άλλων ως αποστολή να βρουν τρόπους για να σταματήσουν οι αποστασίες από τις ΕΔ.

2. Η χρήση βίας θα αυξηθεί κι άλλο! Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη πυρός και θα έχουν απόλυτη εξουσία να την χρησιμοποιήσουν.Αυτό φάνηκε από τη πρώτη ημέρα του Ιουλίου,όταν σ΄ ένα 24ωρο υπήρξαν 90 νεκροί.Ο μέσος όρος θανάτων υπολογίζεται σε 120 νεκρούς την ημέρα!

Την ίδια στιγμή η συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με τη Τουρκία συνεχίζεται και από τις δύο πλευρές.