Σάντσεθ: Οι επιθέσεις στην Ουκρανία στη διάρκεια της G20 δείχνουν την περιφρόνηση του Πούτιν στους διεθνείς κανόνες

Οι επιθέσεις στην Ουκρανία στη διάρκεια της διάσκεψης της G20 στην Ινδονησία αυτή την εβδομάδα δείχνουν την περιφρόνηση που επιδεικνύει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους διεθνείς κανόνες, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ επέρριψε όλη την ευθύνη στη Ρωσία για τις κρίσεις στις αγορές των τροφίμων και της ενέργειας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ομάδας των μεγάλων οικονομιών G20.

Η πρωτεύουσα και άλλες πόλεις στην Ουκρανία υπέστησαν χθες Τρίτη 15/11/2022 νέα ρωσικά πλήγματα, τα πρώτα από τα μέσα Οκτωβρίου, μερικές ημέρες έπειτα από μια ταπεινωτική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλη την Ουκρανία λίγο πριν από τις 15:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Μερικά λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, στο Λβιβ (δυτικά), στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά).

Μετά τους βομβαρδισμούς, στους οποίους αναφέρθηκε ο Πέδρο Σάντσεθ από την Ινδονησία και τη Σύνοδο των G20, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ