Σ. Αραβία: Κήρυξη πολέμου η απαίτηση του Κατάρ για την διεθνοποίηση του Χατζ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτήρισε την απαίτηση του Κατάρ για την διεθνοποίηση του μουσουλμανικού προσκυνήματος Χατζ, ως κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου.

Σ. Αραβία: Κήρυξη πολέμου η απαίτηση του Κατάρ για την διεθνοποίηση του Χατζ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτήρισε την απαίτηση του Κατάρ για την διεθνοποίηση του μουσουλμανικού προσκυνήματος Χατζ, ως κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου, σύμφωνα με την τηλεόραση Al Arabiya που ελέγχεται από την Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το Κατάρ έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση μιας τέτοιας απαίτησης.

“Οι απαιτήσεις του Κατάρ για την διεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων είναι επιθετικές κι αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου,” δήλωσε ο Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, σύμφωνα με τον αναφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό.

“Διατηρούμε το δικαίωμα ν΄ αντιδράσουμε κατά οποιουδήποτε εργάζεται για την διεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων,” τόνισε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ