Σαουδική Αραβία: “Οι Χούθι είναι τρομοκράτες ακόμα και αν οι ΗΠΑ δεν τους θεωρούν πια ως έτσι”

Ο σχολιαστής Φαχίμ αλ Χαμίντ, επίσης στην Okaz, υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον είναι ένα «δώρο» στους Χούθι και το Ιράν το οποίο στέλνει «τα λάθος μηνύματα».

Onalert Newsroom
Χούθι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους Χούθι της Υεμένης ως τρομοκρατική οργάνωση, παρά την απόφαση που έλαβαν οι ΗΠΑ να βγάλουν τους αντάρτες από τη «μαύρη λίστα», ανέφερε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του σουνιτικού βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι από τις 16 Φεβρουαρίου οι Χούθι θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων». Η Σαουδική Αραβία δεν είχε αντιδράσει επισήμως μέχρι σήμερα στην απόφαση αυτή.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους Χούθι ως τρομοκρατική οργάνωση και θα αντιμετωπίζουμε τις απειλές τους με στρατιωτική δράση», είπε ο Αμπντάλα αλ Μουαλάμι στο σαουδαραβικό Asharq News. Η δήλωσή του αναμεταδόθηκε το Σάββατο μέσω του Twitter από την αποστολή της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ.

Σήμερα, πολλοί σχολιαστές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι θα «ενθαρρύνει» τους Χούθι, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. «Είναι σαφής η αντίθεση μεταξύ του ισχυρισμού της νέας κυβέρνησης (των ΗΠΑ) ότι στηρίζει την ασφάλεια του βασιλείου και της ήπιας αντιμετώπισης των Χούθι», γράφει ο Χαμούντ Άμπου Ταλίμπ στην εφημερίδα Okaz.

Ο σχολιαστής Φαχίμ αλ Χαμίντ, επίσης στην Okaz, υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον είναι ένα «δώρο» στους Χούθι και το Ιράν το οποίο στέλνει «τα λάθος μηνύματα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές