350 λίτρα σαρίν χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με χημικά όπλα στο προάστιο της Δαμασκού (Γκούτα) στις 21 Αυγούστου μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και 350 λίτρα σαρίν, ανακοίνωσαν από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτά είναι, όπως μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας αυτή την ώρα,  τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι επιθεωρητές του παγκόσμιου οργανισμού, η έκθεση των οποίων την επόμενη ώρα θα παρουσιαστεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον γενικό γραμματέα Μπαν Κι Μουν σε συνεδρίαση που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα το βράδυ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ θα δημοσιευτεί η φωτογραφία της πρώτης σελίδας της έκθεσης. Σε αυτή θα υπάρχει η μονοσήμαντη διαπίστωση ότι στο προάστιο Γκούτα χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Η Τουρκική τηλεόραση

Εξάλλου όπως μετέδωσε πριν λίγο η Τουρκική Τηλεόραση,  την χρήση του αερίου Σαρίν επιβεβαιώνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

Η χρήση του αερίου επιβεβαιώνεται – ανέφερε- με φωτογραφίες που περιέχονται στην Εκθρση που παρέδωσε ο επικεφαλής των Επιθεωρητών κ. ΑΚΕ ΣΕΛΣΤΡΟΜ  στον ΓΓ του  ΟΗΕ.
Και από τις δυο μεταδόσεις δεν προκύπτει ποιος έκανε χρήση του χημικού όπλου.ΚΙΛ