Σε άλλο μήκος κύματος από τον Πεσκόφ η Ζαχάροβα: Ανοιχτή η Ρωσία σε νέες προτάσεις για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε χαρακτηρίσει ως «εικασίες» τις αναφορές ότι Κιέβο και Ουάσινγκτον συζήτησαν για αεροπορική εκεχειρία

Η Μαρία Ζαχάροβα Pavel Bednyakov/Pool via REUTERS

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλαγή πλεύσης (;) από την διπλωματία της Ρωσίας, απέναντι στην φημολογία για νέα αμερικανική ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία, καθώς η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εμφανίστηκε ανοιχτή στην εξέτασή της, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για απλές εικασίες.

Ειδικότερα, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα (27.07.2026) πως η Ρωσία είναι ανοιχτή να εξετάσει νέες ιδέες και προτάσεις που σχετίζονται με την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα προέβη στην δήλωση αυτή, αφότου μια ουκρανική πηγή δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συζήτησαν μια πρόταση για αεροπορική εκεχειρία, την οποία θα υποβάλουν στους Ρώσους ομολόγους τους στο πλαίσιο ενός νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι δεν έχει λάβει κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση σχετικά με τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις ενόψει ης προγραμματισμένης για αύριο Τρίτη συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Μάλιστα ο Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει τις σχετικές πληροφορίες απλές «εικασίες των μέσων ενημέρωσης».

Με πληροφορίες από: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ