Σε επιφυλακή ο Ισραηλινός στρατός μετά τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NAA) του Λιβάνου ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί άσκηση με πραγματικά πυρά στα σύνορα του νότιου Λιβάνου, την ίδια στιγμή που ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ένα ισραηλινό άρμα μάχης έβαλε 14 βλήματα σε μια αγροτική περιοχή στην Μπαστάρα, ένα χωρίο το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Όλα αυτά την ώρα που ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Avichay Adraee, δήλωσε ότι «μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να σταλούν ενισχύσεις πεζικού στη βόρεια πτέρυγα στρατιωτικής διοίκησης.

Από την πλευρά του, το κανάλι 13, το οποίο μεταδίδει τις ειδήσεις στα εβραϊκά, ανέφερε σήμερα το πρωί, ότι ο στρατός αποφάσισε να ενισχύσει την περιοχή της Γαλιλαίας με μια μονάδα πεζικού, μετά από τις απειλές της Χεζμπολάχ.

Τις τελευταίες μέρες, η ένταση είναι αρκετά αυξημένη στην περιοχή, όπου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε αντίποινα μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, όπου σύμφωνα με αναφορές της Χεζμπολάχ, βρήκαν το θάνατο δύο μαχητές της.

Πηγή: AMN