Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία – Νέα επίθεση ουκρανικών drones σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών

Ήδη τα πρατήρια καυσίμων σταμάτησαν όλες τις πωλήσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις από τις 21 Ιουνίου

Εκατοντάδες αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές για βενζίνη στην Κριμαία / REUTERS/Stringer/File Photo REUTERS/Stringer/File Photo

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν την Κριμαία οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές και ο δήμος Σεβαστούπολης, καθώς τα προβλήματα ανεφοδιασμού εξαιτίας των αλλεπάλληλων κυμάτων επιθέσεων των ουκρανικών drones διογκώνονται μέρα με την ημέρα.

Σε μια περίοδο που η Κριμαία έσφυζε από ζωή καθώς ήταν προσφιλής καλοκαιρινός προορισμός, οι τοπικές αρχές ανέστειλαν τις τουριστικές δραστηριότητες και τις θερινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά ως τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενες ελλείψεις καυσίμων και ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ήδη τα πρατήρια καυσίμων σταμάτησαν όλες τις πωλήσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις από τις 21 Ιουνίου, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να σχηματίζουν ουρές για να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο προς αναζήτηση βενζίνης σε άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία δεν επαναπαύεται, αλλά έπληξε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων εργοστάσιο χημικών στην περιφέρεια Τούλα της Ρωσίας στο πλαίσιο κύματος μαζικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ντμίτρι Μιλγιάγεφ δήλωσε ότι βιομηχανική εγκατάσταση στη Νοβομοσκόφσκ, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, υπέστη ζημιές.

Τα ειδησεογραφικά δελτία μετέδωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά του εργοστασίου Azot, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή εκρηκτικών της Ρωσίας.

Το Azot, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός αμμωνίας και αζωτούχων λιπασμάτων στη Ρωσία, είχε προηγουμένως πληγεί στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Η Ουκρανία έχει εντείνει φέτος τα πλήγματα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας στο πλαίσιο στρατηγικής της για να καταφέρει οικονομικό πλήγμα και να υπονομεύσει την ικανότητα της Μόσχας να συντηρεί τον πόλεμο. Μεταξύ των στόχων της έχουν βρεθεί διυλιστήρια πετρελαίου, τερματικοί σταθμοί και λιμάνια, όπως και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει εξαπολύσει επαναληπτικές επιθέσεις στην ίδια εγκατάσταση σε διάστημα λίγων ημερών ή εβδομάδων, διαταράσσοντας τις προσπάθειες επισκευής της ζημιάς και την επανέναρξη της λειτουργίας της.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ