Σε πάτρια εδάφη ο πάστορας Μπράνσον και κατευθύνεται προς το Οβάλ Γραφείο

Μετά από μια περιπέτεια χρόνων, τη φυλάκιση στις τουρκικές φυλακές και τη δίκη για τρομοκρατία, ο πάστορας Άντριου Μπράνσον έφτασε στη γη της δικής του επαγγελίας, αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πάστορας είχε συλληφθεί λίγο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τον Άντριου Μπράνσον από τρομοκρατία μέχρι… κατασκοπεία, τον φυλάκισαν χωρίς δίκη και μετά από χρόνια και μια διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Χρειάστηκε βέβαια η σκληρή στάση του Ντόναλντ Τραμπ, που επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία και έκανε… έξαλλο τον Ερντογάν. Ο Αμερικανός πάστορας αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή (12.10.2018). Για να φτάσει ως την απελευθέρωση πέρασε από δίκη (ενώ είχε αποφυλακιστεί αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό), όπου καταδικάστηκε σε τρία χρόνια για κατασκοπία.

Ο Μπράνσον έφτασε στην Ουάσινγκτον το απόγευμα του Σαββάτου (13.10.2018, ώρα Ελλάδας). Εκεί (σε αντίθεση με τους αποφυλακισθέντες από τη Βόρεια Κορέα) δεν τον περίμενε ο Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι ο πάστορας εκείνος που θα πάει στον Λευκό Οίκο για να γίνει δεκτός στο Οβάλ Γραφείο από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr