O Seal που σκότωσε τον Λάντεν, δεν έχει σύνταξη και περίθαλψη!

Οι αμερικανοί τον αποκαλούν “ο σκοπευτής”. Όχι μόνο γιατί το όνομά του δεν είναι γνωστό, αλλά κι επειδή γι΄ αυτούς είναι Ο ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ που εξόντωσε με το όπλο του τον αμερικανικό εφιάλτη: τον Μπιν Λάντεν.

Κι όμως “σκοπευτής” ,μέλος των Seals αποκάλυψε ότι μετά από την αποστρατεία του δεν έχει ούτε σύνταξη, ούτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Και η οικονομική του κατάσταση είναι άθλια.

Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1990. Ζήτησε να συμεπριληφθεί στην επιχείρηση για την εξόντωση του Λάντεν και ήταν εκείνος που πρώτος μπήκε στο δωμάτιο που βρισκόταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη γη.

Όπως ο ίδιος περιγράφει:

« Είχε ένα καλάσνικοφ σε ένα ράφι δίπλα του, σε σημείο που μπορούσε να το φτάσει. Πυροβόλησα, δύο φορές στο μέτωπο.

Τη δεύτερη ενώ βρισκόταν κάτω. Έπεσε στο πάτωμα μπροστά από το κρεβάτι του και τον πυροβόλησα ξανά. Ήταν νεκρός. Η γλώσσα του κρεμόταν έξω. Τον είδα να παίρνει τις τελευταίες του αναπνοές, τον παρακολουθούσα καθώς εξέπνεε την τελευταία ποσότητα αέρα και σκέφτηκα: αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ή το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει;», δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Esquire.

Πριν από την επιδρομή στην Αμπόταμπαντ, η αναλύτρια της CIA που ήταν υπεύθυνη για τον εντοπισμό του σπιτιού όπου κρυβόταν ο μπιν Λάντεν τον ρώτησε γιατί έμοιαζε τόσο ήρεμος. «Της είπα ότι αυτό το κάνουμε κάθε βράδυ. Πηγαίνουμε σε ένα σπίτι, τα βάζουμε με μερικούς ανθρώπους και φεύγουμε», δήλωσε .

Ο ίδιος εγκατέλειψε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2012, μετά από 16 χρόνια στις ειδικές δυνάμεις και τώρα ισχυρίζεται ότι υποφέρει από διάφορα προβλήματα υγείας ως επακόλουθο της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας.

Εάν είχε συμπληρώσει το επίσημο όριο συνταξιοδότησης των 20 ετών υπηρεσίας, θα μπορούσε να κάνει αίτηση για να λάβει σύνταξη. Όμως επειδή εγκατέλειψε πρόωρα, έχασε και τις 60.000 δολάρια ετήσιες αποδοχές, καθώς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εκείνον και την οικογένειά του.

Τώρα πληρώνει σχεδόν 500 δολάρια τον μήνα για ιδιωτική ασφάλιση.

Ο ίδιος ο σκοπευτής, φοβούμενος αντίποινα από μέλη της Αλ Κάιντα, έχει μάθει τα παιδιά του να κρύβονται στο μπάνιο, αν το σπίτι τους δεχτεί επίθεση, έχει διδάξει τη γυναίκα του να πυροβολεί με καραμπίνα και έχει φτιάξει μια τσάντα «διαφυγής» σε περίπτωση που ολόκληρη η οικογένεια χρειαστεί να μετακινηθεί γρήγορα σε κάποιο κρησφύγετο. Το γεγονός έχει επηρεάσει και τον γάμο του: παρότι ζουν κάτω από την ίδια στέγη για οικονομικούς λόγους, το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση.