Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ για πύραυλο από τη Γάζα – Αναιχαιτίστηκε από το σύστημα David’s Sling

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν σήμερα το μεσημέρι σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Η ένοπλη οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες τύπου Ayyash 250 από τη Λωρίδα της Γάζας στο βόρειο Ισραήλ, οι οποίες έχουν βεληνεκές 250 χιλιομέτρων.

Φαίνεται να είναι η πιο απομακρυσμένη τοποθεσία στο Ισραήλ που έχει στοχεύσει η Χαμάς από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς αναχαιτίστηκε από το σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς David’s Sling, αναφέρει το Times of Israel, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Η τεέυταία φορά που η Χαμάς εκτόξευσε έναν πύραυλο τύπου Ayyash 250, ήταν τον Μάιο του 2021, προς τη νότια πόλη Εϊλάτ. Πριν από εκείνη την εκτόξευση, η αυτονομία του πυραύλου θεωρούνταν ότι έφτανε τα 160 χιλιόμετρα.

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας David’s Sling

Διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη 

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που έγιναν προς υποστήριξη της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσε ότι έχουν συλλάβει 220 καταζητούμενους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 130 που συνδέονται με τη Χαμάς.

Μόνο χθες το βράδυ, 32 μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν από τον Ισραηλινό Στρατό, μεταξύ των οποίων και ανώτερα μέλη που κρατούνται στη Χεβρώνα, αναφέρει ο στρατός.

Υπήρξαν αρκετές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του IDF και των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη τις τελευταίες ημέρες και αρκετές απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters