Απίστευτο Selfie στο κόκπιτ του θρυλικού SR-71 Blackbird!

Στην φωτογραφία ειναι ο Σμηναγός εν αποστρατεία (της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) Μπράϊαν Σουλ στο πιλοτήριο του θρυλικού SR-71 Blackbird.
Αυτος ειναι και ο κύριος λόγος που αυτη η selfie ειναι κορυφαία (μαζί με το γεγονός οτι ο Σούλ τράβηξε την selfie πριν γίνει μόδα!). Αλλά εκτός τουτου και ο ίδιος ο πιλότος αγγίζει την κορυφή (κάποτε και κυριολεκτικά!)! 

Ο Μπράϊαν πέταξε 212 αποστολές κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ πριν πετάξει το SR-71 Blackbird – ένα υψηλής ταχύτητας, αεροσκάφος αναγνώρισης. Αποστρατεύτηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το 1990 με 20 χρόνια υπηρεσίας και 5.000 ώρες πτήσης.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι στις 28 Ιουλίου, 1976, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Eldon Joersz κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα 2.193μίλια/ώρα (Mach 3,3) στο SR-71. Το ρεκόρ δεν το εχει κατακτήσει κανείς αλλος μεχρι σήμερα. 
Το SR-71 σχεδιάστηκε σαν ένα αεροπλάνο μακράς ακτίνας αναγνωριστικό το οποίο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητες πάνω από 3,2 Mach (3398.4 km/h) και στα 85,000 πόδια. Είναι το μοναδικό στρατιωτικό αεροπλάνο το οποίο μπορούσε να πετά για ώρες με υπερηχητική ταχύτητα.

Το Blackbird σχεδιάστηκε για λογαριασμό της CIA από τον Clarence Johnson, σχεδιάστη της Lockheed και διευθυντή της εταιρίας Skunk Works, παρακλάδι της Lockheed, η οποία είχε αναλάβει τα προγράμματα με το όνομα Black Project.Το 1990 αποσύρθηκε λόγω πολιτικών αιτίων αλλά η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το χρησιμοποίησε μέχρι το 1998.

Πηγή: Business Insider/Wikipedia
Απόδοση: OnAlert