Σεβαστούπολη: Η επίθεση της 29ης Οκτωβρίου «πάγωσε» τις δραστηριότητες του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ήταν 29η Οκτωβρίου, όταν πυκνοί καπνοί από την Σεβαστούπολη φάνηκαν στον ορίζοντα.

Οι πρώτες πληροφορίες, ότι δηλαδή χτυπήθηκαν σκάφη του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, γρήγορα επιβεβαιώθηκαν, αποκαλύπτοντας και τον τρόπο της επίθεσης: με USV (μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας), όπως πρώτος είχε πει ο κορυφαίος ναυτικός αναλυτής H.I. Sutton.

Χθες ο ίδιος αναλυτής, αναλύοντας τις δορυφορικές εικόνες από την Σεβαστούπολη, έκανε ακόμη μία εντυπωσιακή παρατήρηση: ότι οι δραστηριότητες του ρωσικού στόλου μειώθηκαν κατακόρυφα!

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο H.I. Sutton, δεν φαίνεται κανένα ρωσικό σκάφος να περιπολεί έξω από το λιμάνι στην Σεβαστούπολη, κάτι που πριν λίγο καιρό ήταν αδιανόητο.

Κατά τον H.I. Sutton και οι δύο φρεγάτες τύπου Admiral Grigorovich έδειχναν να βρίσκονται μέσα στο λιμάνι.

Σήμερα το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους δύο νέες φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν μια φρεγάτα που προσομοιάζει με το Admiral Makarov – τη νέα ναυαρχίδα του στόλου μετά την βύθιση του Moskva από τους Ουκρανούς – να ρυμουλκείται εντός του λιμανιού, χωρίς πάντως η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί από Ρωσικής ή Ουκρανικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται πως το Admiral Makarov φέρεται να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης με USV εναντίον του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη.