Σεβεροντονέτσκ: «Αποκόπηκε» η πολιορκούμενη πόλη – Καταστράφηκαν όλες οι γέφυρες

Όλες οι γέφυρες προς την πολιορκούμενη πόλη Σεβεροντονέτσκ στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί, καθιστώντας αδύνατη την απομάκρυνση των αμάχων που παραμένουν εκεί, δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι κάποια «πρόσβαση» στην πόλη παραμένει. Ο κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι έγραψε στην εφαρμογή Telegram ότι η Ρωσία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης και ότι «ένα μέρος» της παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του βάσει των στοιχείων που συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες του: «Το Σαββατοκύριακο, η μάχη γύρω από το Σεβεροντονέτσκ συνέχισε να μαίνεται. Τους επόμενους μήνες, οι επιχειρήσεις διέλευσης ποταμών είναι πιθανό να είναι από τους πιο σημαντικά καθοριστικούς παράγοντες στην πορεία του πολέμου».

Ο μήκους 90 χιλιομέτρων κεντρικός τομέας της πρώτης γραμμής της Ρωσίας στο Ντονμπάς βρίσκεται δυτικά του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς, συνέχισε το Βρετανικό ΥΠΑΜ, που εκτιμά ότι για να πετύχει στην τρέχουσα επιχειρησιακή φάση της επίθεσής της στο Ντονμπάς, η Ρωσία θα πρέπει είτε να ολοκληρώσει φιλόδοξες πλευρικές ενέργειες, είτε να πραγματοποιήσει επιθετικές διαβάσεις ποταμών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters