«Σφαγή» στην Παβλίβκα: Ρώσοι Πεζοναύτες καταγγέλλουν: «Είχαμε 300 απώλειες στρατιωτών σε 4 μέρες» [vids, pics]

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν φιλορωσικά κανάλια στο Telegram και χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ρώσοι Πεζοναύτες που υπηρετούν στην 155η Ταξιαρχία του Στόλου Ειρηνικού του Πολεμικού Ναυτικού απέστειλαν επιστολή προς τον κυβερνήτη του Πριμόριε στην οποία ασκούν σφοδρή κριτική κατά των διοικητών τους, εξαπολύοντας «πυρά» κατά των αρμοδίων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και οργάνωσης των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι Πεζοναύτες της 155ης Ταξιαρχίας έλαβαν εντολή να επιτεθούν στις 2 Νοεμβρίου κατά των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή Παβλίβκα, νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, προκειμένου να λάβουν υπό τον έλεγχό τους έναν πολύ σημαντικό οδικό κόμβο για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων. Ωστόσο,η επίθεση δεν εξελίχθηκε όπως προγραμματιζόταν με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να υποστούν τρομακτικές απώλειες.

Οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η επίθεση δεν είχε οργανωθεί σωστά ενώ δεν είχαν αναπτυχθεί οι απαιτούμενες δυνάμεις για να εκτελεστεί επιτυχημένα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα 300 απώλειες στρατιώτες, δηλαδή νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι, αλλά και το 50% των οχημάτων τους σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Έπειτα επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στον διοικητή της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών όσο και στονξ Διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγο Ρουστάμ Μουράντοφ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από ένα μήνα, στις 7 Οκτωβρίου 2022.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να φροντίσουν και να περισυλλέξουν τους τραυματίες τους, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση με στρατιωτικά μέσα και προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Παβλίβκα έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες, από τις σκληρές συγκρούσεις ρωσικών και ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, κάτι που ενισχύει τους ισχυρισμούς της επιστολής που συνέταξαν οι Ρώσοι Πεζοναύτες και αναδημοσίευσαν φιλορωσικά μέσα.

Δείτε αναλυτικά: