Σφοδρή επίθεση εδάφους του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ – Η Ρωσία έχει «μπλοκάρει» τον αέρα

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα σφοδρή επίθεση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο τουρκικός στρατός, μαζί με τους συμμάχους αντάρτες, ξεκίνησε την Πέμπτη επίθεσή στο ανατολικό Idlib, εξουδετερώνοντας στόχους του Συριακού στρατού κοντά στην πόλη Nayrab.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AMN οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν έντονες αλλά μικρής διάρκειας, σημειώθηκαν απώλειες εκατέρωθεν.

Μια πηγή του Συριακού Στρατού δήλωσε στο RT Arabic ότι τρία τουρκικά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της σύντομης μάχης. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Ταυτόχρονα, αναφορές από τη βορειοδυτική Συρία επιβεβαιώνουν ότι ο ρωσικός στρατός «έκλεισε» τον Συριακό εναέριο χώρο, εμποδίζοντας την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει αποστολές ενάντια των καθεστωτικών δυνάμεων.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επίθεση.

Αντάρτες του Ερντογάν προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό

Σύροι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος που στόχευσε τις θέσεις τους στα ανατολικά της Ιντλίμπ.

Σε συζητήσεις οι αντιμαχόμενοι «Σύμμαχοι» – Αυξάνει την παρουσία της στη Συρία ο τουρκικός στρατός

Μια νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath. Την ίδια ώρα, Τουρκία και Ρωσία συζητούν το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ως έναν τρόπο για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την ανακοπή της εξόδου αμάχων από τη συριακή αυτή περιοχή. Αυτό δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα απείλησε με στρατιωτική δράση για την απώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών. Η φάλαγγα διέρχεται μέσω των βόρειων τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ.

 

Με πληροφορίες από: AMN