Σιγκαπούρη: «Εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας πριν την σύνοδο κορυφής» – ΦΩΤΟ

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συνομιλίες στη Σιγκαπούρη πριν από την ιστορική συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κίμ Γιονκ Ουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Ουσιαστικές και λεπτομερείς συζητήσεις στη Σιγκαπούρη σήμερα, καθώς ο Πρεσβευτής Κιμ συναντήθηκε με την Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Πομπέο σε μια δημοσίευση στο Twitter.


Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για να περιορίσουν τις διαφορές πριν από τη σύνοδο κορυφής της Τρίτης μεταξύ Τραμπ και Κιμ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

Άυριο, Τρίτη 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Πιονγκγιάνγκ μετά τη σύνοδο κορυφής και δεν απέκλεισε την υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή, ο Τράμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα δεχτεί την άρνηση της Πιονγιάνγκ στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης.

Πηγή Sputnik