Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Τερέζα Μέι στο Νταβός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ανυπομονεί για τη διμερή συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ειδικής σχέσης ΗΠΑ- Βρετανίας» τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος. 

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αδράξει την ευκαιρία για να εξηγήσει την γκάφα στην Τερέζα Μέι που είχε κανει τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τα είχε ψάλει,μέσω twitter, στην «λάθος» Τερέζα Μέι. Τότε ο πλανητάρχης είχε ανταποδώσει τα φραστικά πυρά του εκπροσώπου της Τερέζας Μέι, που επέκρινε και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να προβάλει μέσω Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε αναρτήσει αρχικά η βρετανική ακροδεξιά οργάνωση «Britain First» («Πρώτα η Βρετανία»).

Η αντίδραση της Βρετανίδας πρωθυπουργού προκλήθηκε μετά από τις μεγάλες διαστάσεις που είχε λάβει ο θέμα στη Βρετανία, καθώς τα επίμαχα βίντεο ήταν  μφισβητούμενης προέλευσης και η υπαρχηγός του ακροδεξιού κόμματος που τα είχε τουιτάρει αρχικά έχει καταδικαστεί για επιθέσεις σε μουσουλμάνους. Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε κρίνει ωστόσο ότι η ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ πρέπει να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», είχε γράψει ο Τραμπ στο tweet του.

Το όνομα χρήστη του Twitter που είχε πληκτρολογήσει ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως δεν ήταν αυτό της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας. Ο λογαριασμός στον οποίο είχε  αρχικά (@theresamay) ανήκει σε μία γυναίκα με το όνομα Theresa Scrinever, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πρωθυπουργό της χώρας. Ο Τραμπ διέγραψε το μήνυμά του και ύστερα από αρκετά λεπτά το έστειλε εκ νέου, επιτέλους στο σωστό λογαριασμό της πρωθυπουργού (@Theresa_May).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ