Σκάνδαλο στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

34 αξιωματικοί της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, υπεύθυνοι για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους με την κατηγορία για αντιγραφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων αξιολόγησης επαγγελματικής κατάρτισης.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, ορισμένοι αξιωματικοί έστελναν ο ένας στον άλλο απαντήσεις στις ερωτήσεις των τεστ μέσω SMS.Τη συμπεριφορά των αξιωματικών η εκπρόσωπος τη χαρακτήρισε ως «εντελώς απαράδεκτη», προσθέτοντας ότι περίπου 200 άτομα θα αναγκαστούν να ξαναδώσουν εξετάσεις υπό αυστηρή επίβλεψη.

Ο Υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σύμφωνα με πηγές δήλωσε οτι ειναι εξαιρετικα΄προβληματισμένος απο την υπόθεση αυτη καθώς ειναι μόνο μια απο ενα ανησυχητικά μεγάλο αριθμό υποθέσεων που εχει αποκαλυψει το πρακτορείο Associated Press τους τελευταίους μήνες (όπως για παραδειγμα χειριστές πυρηνικών όπλων σε πρόσφατη άσκηση στην Ρωσία να ειναι υπο την επήρεια αλκοόλ, υπερκόπωση στα στρατευματα κ.α.)

Όπως γράφει η εφημερίδα The National άλλοι 11 αξιωματικοί καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους, με την κατηγορία για κατοχή ναρκωτικών την περασμένη βδομάδα. Οι αξιωματικοί προέρχοντα απο 6 διαφορετικές βάσεις των ΗΠΑ, πέντε στην Αμερική και μία στην Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα σχετικά με τις φωτογραφίες Αμερικανών πεζοναυτών που φαίνεται οτι καίνε ιρακινούς αντάρτες και εχουν δοθεί στην δημοσιότητα. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που σύμφωνα με πληροφορίες τραβήχτηκαν στη Φαλούτζα το 2004, έχουν κάνει τον γύρο του διαδυκτύου και ειναι υπο έρευνα απο το Σώμα Πεζοναυτών. Πολλές από τις συνολικά 41 φωτογραφίες ειναι τόσο σοκαριστικές που δεν μπορουν να δημοσιευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Αμερικανοί πεζοναύτες καίνε Ιρακινούς αντάρτες!