Σκόπια: «Μαύρη Παρασκευή» για τη «Μακεδονία» λέει ο Μιτσκόσκι

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ εξέφρασε τον σεβασμό του για τους βουλευτές που αντιστάθηκαν στις απειλές και τους εκβιασμούς και καταψήφισαν την πρόταση Ζάεφ.

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης, μια μαύρη Παρασκευή για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η πιο σκοτεινή Παρασκευή που έχει υπάρξει στη σύγχρονη, ανεξάρτητη «Μακεδονία»», δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιγιάν Μίτσκοσκι, μετά την έγκριση της πρότασης Ζάεφ χθες από τη Βουλή της πΓΔΜ.

«Υπήρξαν άνθρωποι που πάλεψαν για τη διατήρηση του ονόματος «Μακεδονία», και άλλοι που πάλεψαν ενάντια σε αυτό» πρόσθεσε. Επεσήμανε ότι μεταξύ των 80 βουλευτών που υπερψήφισαν την πρόταση, υπήρχαν και οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που λειτούργησαν «ενάντια στη θέληση των πολιτών», όπως αυτή εκφράστηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τον απεριόριστο θαυμασμό μου για τους βουλευτές που αντιστάθηκαν στις απειλές και τους εκβιασμούς. Είστε παράδειγμα αντίστασης και αγάπης για τη χώρα και για το λαό σας», πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.

SPUTNIKEWS