Σκύλος… ειδικών αποστολών, αιχμάλωτος των Ταλιμπάν

Ένας σκύλος που μάλλον ανήκει στις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις ειναι ο τελευταίος αιχμάλωτος των Ταλιμπάν.

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δειχνουν ένοπλους Ταλιμπάν με το «ζώο τρόπαιο» που όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έπεσε στα χέρια τους μετα απο μια αποτυχημένη επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Ο σκύλος, που σύμφωνα με πηγές, φέρει το όνομα «Colonel» δηλαδή Συνταγματάρχης, φοράει ενα ειδικό γιλέκο. Στο βίντεο ο αντάρτης φαίνεται να κρατάει μια συσκευή εντοπισμού GPS που αποτελούσε μέρος της στολής του ζώου.

Αν και το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με την ταυτότητα και την εθνικότητα του σκύλου πηγές το συνδέουν με την ελίτ μονάδα πεζοναυτών των Βρετανικών Δυνάμεων.

Το ειδικό γιλέκο του σκύλου περιείχε επίσης ένα φακό και μια βίντεο κάμερα με τα οποία συχνά ειναι εξοπλισμένα τα σκυλιά καθώς μετακινούνται στο πεδίο της μάχης.

Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται από τον βρετανικό στρατό απο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τότε χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν τα μηνύματα .

11.000 σκυλιά «εργάζονται» αυτη την στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα σκυλιά πέφτουν με αλεξίπτωτο στις εμπόλεμες ζώνες δεμένα στο στήθος των χειριστων τους.
Η αίσθηση της όσφρησης τους είναι 40 φορές καλύτερη από κάποιου στρατιώτη , που σημαίνει ότι μυρίζουν την παρουσία του εχθρού μέχρι και δύο χιλιόμετρα μακριά.

Στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απο τους Ταλιμπάν οι αντάρτες λένε ότι ο σκύλος απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής του ΝΑΤΟ στην ανατολική επαρχία Λαγκμάν τον Δεκέμβριο. Στο βίντεο οι Ταλιμπάν κρατάνε όπλα και χειροβομβίδεσ που χρησιμοποιούνται απο τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Βοηθείας για την Ασφάλεια επιβεβαίωσε στην Βρετανική εφημερίδα ότι ένα ζώο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής του Δεκεμβρίου .

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε : «Αυτό το σκυλί ήταν πολύ σημαντικό για τους Αμερικανούς. Μόλις ειχαμε στα χέρια μας το σκυλί, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να το πάρουν πίσω, αλλά δεν τα κατάφεραν.»

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε πέρυσι ότι τέσσερα σκυλιά των Βρετανικών Δυνάμεων έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι στιγμής στην επαρχία Χελμάντ από τον Μάρτιο του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα σκυλιά του πολέμου»!Εκπληκτικό ρεπορτάζ,εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΒΙΝΤΕΟ: Βοηθώντας τα σκυλιά του πολέμου