Σοϊγκού: Έδωσε εντολή στον νέο του αναπληρωτή «τα στρατεύματα στην Ουκρανία να έχουν όλα τα όπλα που χρειάζονται» [vid]

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό από τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Σοϊγκού έδωσε εντολή στον νέο του αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, υπεύθυνο για θέματα επιμελητείας να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία έχουν όλα τα όπλα που χρειάζονται. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος αναοπληρωτής ΥΠΑΜ, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ, απομακρύνθηκε από τη θέση του στο υπουργείο και πλέον φαίνεται να έχει ενταχθεί με τις δυνάμεις της ιδιωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης  Wagner ως υποδιοικητής.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Αλεξέι Κουζμένκοφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιμελητεία των ρωσικών στρατευμάτων, παρουσίασε στον υπουργό παρτίδες σύγχρονων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, ειδικού εξοπλισμού και οχημάτων για τον εφοδιασμό του στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, ο ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ για τον θάνατο «δεκάδων χιλιάδων νεκρών και τραυματιών» Ρώσων μισθοφόρων της οργάνωσής του στην Ουκρανία. Σε ένα σκληρό βίντεο που δείχνει νεκρούς μαχητές της Wagner, ο Πριγκόζιν βρίζει τον Σοϊγκού και τον Γκερασίμοφ και εξαπέλυσε εναντίον τους απειλές.

Ο Πριγκόζιν παράλληλα απείλησε ότι θα αποσύρει τους άνδρες τους από την πόλη Μπαχμούτ, την οποία προσπαθεί να καταλάβει η Ρωσία από το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορώντας το υπουργείο Άμυνας ότι δεν του παρέχει τα πυρομαχικά και τη στήριξη που χρειάζεται.

Με πληροφορίς από: TASS / RIA Novosti / Φωτογραφία αρχείου Reuters