Σοϊγκού: «Επανήλθε» σε δημόσια εμφάνιση ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας – Τι ανακοίνωσε

Μετά την έντονη φημολογία που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την «εξαφάνιση» του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, ο Σεργκέι Σοϊγκού τελικά επανήλθε στις δημόσιες εμφανίσεις με αφορμή την συνεδρίαση της ηγεσίας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, κατά την οποία ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις και δρομολογήθηκαν ενέργειες για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι οι φετινές αμυντικές δαπάντες αυξήθηκαν κατά 15% συγκριτικά με το 2021 και καθίσταται απιτακτική ανάγκη αυτοί οι πόροι να διοχετευθούν για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, υπό το πρίσμα νέων αντιρωσικών κυρώσεων.

Ακόμα, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων γίνεται με credit funds και προτεραιότητες είναι όπλα υψηλής ακρίβειας με μεγάλη εμβέλεια, εξοπλισμός και πυρομαχικά για αεροπορικά μέσα (ελικόπτερα και μαχητικά), καθώς επίσης και η διατήρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων.

Ακόμα, ο Σοϊγκού αναφέρθηκε και στις παραδόσεις όπλων στα ρωσικά στρατεύματα, εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ροή νέων οπλικών συστημάτων, όπως μη επανδρωμένα οχήματα, συστήματα υποστήριξης πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου. Τέλος. μίλησε και για την «κοινωνική διάσταση» των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας την τροποποίηση του νόμου για τους βετεράνους πολέμου, μια κατηγορία στην οποία εντάσσονται πλέον και οι στρατιώτες που έλαβαν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα προβλεπόμενα προνόμια και παροχές.