Σοϊγκού: Για δεύτερη φορά «στην πρώτη γραμμή» του μετώπου στην Ουκρανία [vid]

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέβη σήμερα στη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία προκειμένου να επιθεωρήσει τις θέσεις του ρωσικού στρατού, ανέφερε σήμερα το υπουργείο του, στη δεύτερη τέτοια επίσκεψη που ανακοινώνεται σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

«Στην πρώτη γραμμή», ο Σοϊγκού «επιβεβαίωσε την κατάσταση της ανάπτυξης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού» και «επιθεώρησε τις ζώνες χωροθέτησης των στρατιωτικών μονάδων, την κατάσταση διαμονής και θέρμανσης του προσωπικού», διευκρίνισε το υπουργείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα βίντεο του υπουργού.

Κατά την επιθεώρηση μιας από τις ιατρικές μονάδες, ο αρχηγός της ιατρικής υπηρεσίας ανέφερε στον Ρώσο Υπουργό Άμυνας για την οργάνωση της ιατρικής περίθαλψης των στρατιωτικών στην, καθώς και για το απόθεμα φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού επέστησε την προσοχή στη διατήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας στα καταφύγια. «Είναι απαραίτητο να τα ζεστάνουμε. Για να μην κρυώσει ο κόσμος», είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ.

Στις 18 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε επισκεφθεί «την πρώτη γραμμή μάχης» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Ο κ. Σοϊγκού «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ρωσικές αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο που πραγματοποιήθηκε η επίσκεψή του, ενώ πολλοί δυτικοί αναλυτές αμφιβάλλουν ότι ο Ρώσος Υπουργός βρισκόταν ότνως μέσα σε ουκρανικό έδαφος.

Με πληροφορίες από: TASS, ΑΠΕ – ΜΠΕ