Σοϊγκού: «Η Ρωσία θα αποκτήσει 2 ακόμα στρατιές και 30 νέους σχηματισμούς μέχρι το τέλος του έτους»

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία απωθεί τις ουκρανικές δυνάμεις προς τα δυτικά και ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τον στρατό της προσθέτοντας δύο νέες στρατιές και 30 νέους σχηματισμούς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ρωσία ελέγχει λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο της Ουκρανίας και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα να πιέσουν περισσότερο μετά την κατάληψη της μικρής ανατολικής ουκρανικής πόλης Αβντιίβκα τον περασμένο μήνα.

«Ομάδες ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζουν να αποσπούν τον εχθρό από τις θέσεις τους», είπε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε ανώτερους στρατηγούς. «Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους ανησυχούν εξαιρετικά για την επιτυχία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Η Ρωσία, η οποία έχει στρατολογήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους στρατιώτες, θα δημιουργήσει δύο νέες στρατιές και 30 σχηματισμούς, συμπεριλαμβανομένων 14 μεραρχιών και 16 ταξιαρχιών, είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας στις 15-17 Μαρτίου, η Ουκρανία ενέτεινε τις επιθέσεις της στο ρωσικό έδαφος, βομβαρδίζοντας ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, διυλιστήρια, ενώ έγιναν και προσπάθειες διείσδυσης Ρώσων εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου να περάσουν τα σύνορα.

Ο Σοϊγκού τόνισε ότι η ασφάλεια, κυρίως η αεράμυνα, έχει ενισχυθεί σε καίριες εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο των Ουκρανών.

«Η Ρωσία κατέρριψε 419 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 67 ρουκέτες κατά τη διάρκεια των εκλογών και προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις ένοπλες ομάδες που πέρασαν τα σύνορα», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφίες αρχείου Reuters