Σοϊγκού: «Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλες τις κατευθύνσεις στην Ουκρανία – Πάνω από 125 χιλιάδες οι ουκρανικές απώλειες»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλες τις κατευθύνσεις στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει το επόμενο έτος ναυτικές ασκήσεις, με την ονομασία Ocean-2024, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η συνολική κινητοποίηση στην Ουκρανία, η προμήθεια δυτικών όπλων και η χρήση στρατηγικών εφεδρειών από την ουκρανική διοίκηση δεν άλλαξαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Τέτοιες απελπισμένες ενέργειες του εχθρού έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες ουκρανικών στρατευμάτων», δήλωσε ο Σοϊγκού στη συνεδρίαση του Υπουργείου Άμυνας.

Η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 125.000 στρατιώτες και 16.000 μονάδες διαφόρων όπλων, υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΑΜ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι, επτά σύγχρονα πεδία εκπαίδευσης εξοπλίζονται στη ζώνη «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» (δηλαδή στην Ουκρανία), δύο από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Σχετικά με την κατάσταση των τροχαίων ατυχημάτων στις ρωσικές δυνάμεις, ο Σοϊγκού δήλωσε: « Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οδικών μεταφορών, η στρατιωτική αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες από 25.000 συνοδείες στρατιωτικών νηοπομπών και το 40 τοις εκατό από αυτές στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Περίπου πεντακόσιες χιλιάδες οχήματα ελέγχθηκαν σε δημόσιους δρόμους. Εντοπίστηκαν περισσότερες από 73.000 παραβάσεις».

Πηγή / Φωτογραφίες Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας