Σοϊγκού: Θα επιστρατευτούν 300.000 άνδρες – «Πολεμούμε εναντίον της συλλογικής Δύσης» – Νέες απειλές για πυρηνικά

Να «εξειδικεύσει» το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Σοϊγκού είπε μεταξύ άλλων πως οι Ρώσοι που θα επιστρατευτούν θα έχουν όλα τα δικαιώματα με όσους μέχρι τώρα κατετάγησαν με συμβόλαιο στον ρωσικό στρατό.

Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην αναγκαστική επιστράτευση, με κριτήρια ηλικιακά ή υγείας. Επίσης θα εξαιρεθούν φυλακισμένοι – την ώρα που η διαβόητη Wagner έχει ήδη επιστρατεύσει έγκλειστους στις φυλακές – αλλά και όσοι εργάζονται στην πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας.

Αναφορικά με την πρόοδο της αποκαλούμενης μόνο από τους Ρώσους ως «στρατιωτικής επιχείρησης», δηλαδή του πολέμου στην Ουκρανία, ο Σοϊγκού παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν δυσκολίες», ανέφερε πως η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει στο πεδίο μόνο την Ουκρανία, αλλά την «συλλογική Δύση», ενώ και αυτός απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα τα είδη όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, εξυπηρετούν τον σκοπό» της Ρωσίας.

Κατά τον Σοϊγκού θα επιστρατευτούν σταδιακά 300.000 Ρώσοι πολίτες.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα επιστράτευσης περίπου 25 εκατομμυρίων ανδρών και η μερική επιστράτευση αφορά το 1% από αυτούς.

Τέλος ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έδωσε κι έναν απολογισμό των απωλειών της Ρωσίας (κάτι παραπάνω από 5.900 στρατιώτες και αξιωματικοί), ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχουν 100.000 θύματα στις τάξεις των Ουκρανών…