Σοκ στη Ρωσία: Νεκρός ο Υποστράτηγος Μακάροφ – «Αυτοκτόνησε γιατί τον απέλυσε ο Πούτιν»

Μια αρκετά σημαντική είδηση έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο μετέδωσε ότι ο Υποστράτηγος Βλάντιμιρ Μακάροφ βρέθηκε νεκρός, μια ακόμα περίπτωση περίεργου θανάτου που συνδέεται με το Κρεμλίνο και τον υπό εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Ειδικότερα, ο Υποστράτηγος Μακάροφ είχε υπηρετήσει σε αρκετά κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, όπως για παράδειγμα στο ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών όπου διετέλεσε διοικητής του «Τμήματος αντιμετώπισης του εξτρεμισμού». Πρόκειται για την αρμόδια υπηρεσία, η οποία ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της αντιπολίτευσης, όπως ο οργανισμός του Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς επίσης και των μέσων ενημέρωσης ή και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν δράση «επιζήμια» για το κράτος και το καθεστώς.

Ωστόσο, ο 72χρονος Ρώσος αξιωματικός απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του πριν από περίπου ένα μήνα, με εντολή του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και σύμφωνα με όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πληροφορίες από μαρτυρίες συγγενών και της γυναίκας του, ο ίδιος αντιμετώπιζε κατάθλιψη και μεγάλη στεναχώρια επειδή έχασε την δουλειά.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν το πτώμα του σε προάστιο της Μόσχας, μαζί με ένα όπλο στο πλευρό του και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αυτοκτονία συνδέεται με την απόλυσή του από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Φωτογραφία αρχείου Reuters