Σοκ στη Ρωσία: Συνετρίβη το αεροσκάφος του Πριγκόζιν – «Ήταν μέσα ο αρχηγός της Wagner» λένε οι ρωσικές αρχές [vids]

Ένα πολιτικό αεροσκάφος τύπου Embraer συνετρίβη στην περιοχή Tver στη Ρωσία και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών. Το αεροσκάφος φαίνεται πως ανήκει στον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Το αεροπλάνο Embraer πετούσε από την Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις πιλότοι και επτά επιβάτες. Και οι δέκα οι επιβάτες σκοτώθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση. Η συντριβή σημειώθηκε κοντά στο χωριό Κουζένκινο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν στο TASS ότι βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων. Πρόσθεσε επίσης ότι το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν έπεσε στο έδαφος, ενώ ήταν σε πτήση για λιγότερο από μισή ώρα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή. Το τμήμα ανέφερε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των επιβατών στο αεροσκάφος.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer, που σημειώθηκε απόψε στην περιοχή Tver. Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα και το επώνυμο του Γεβγκένι Πριγκόζιν», λένε οι ρωσικές αρχές.

Λογαριασμοί στο Telegram, προσκείμενη στη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner, υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικές μονάδες αεράμυνας στην περιοχή και φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Πριγκόζιν, αλλά και του υπαρχηγού της ομάδας, Ντμίτρι Ούτκιν.

Πηγή: TASS