Σοκόλοφ: Νεκρός ο Διοικητής του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις «επιβεβαίωσαν» σήμερα με ανακοίνωσή τους τον θάνατο του Ναυάρχου Βίκτορ Νικολάγιεβιτς Σοκόλοφ, διοικητή του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, κατά την επίθεση στο Αρχηγείο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη στις 22 Σεπτεμβρίου, συνολικά 34 αξιωματικοί σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 105 Ρώσοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις, στο Αρχηγείο του Στόλου βρισκόταν όλο το προσωπικό – συμπεριλαμβανομένου του Σοκόλοφ –  καθώς την επομένη της επίθεσης φέρεται πως επρόκειτο να μπει σε καθεστώς μάχιμης υπηρεσίας το αποβατικό πλοίο «Μινσκ».

Υπενθυμίζεται ότι το αποβατικό πλοίο «Μινσκ» είχε δεχθεί επίθεση στις 15 Σεπτεμβρίου και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, κατά την καλά μελετημένη κατά τα φαινόμενα επίθεση στο Αρχηγείο του Στόλου στη Σεβαστούπολη, σκοτώθηκαν 34 αξιωματικοί, ανάμεσά τους και ο διοικητής του Στόλου.

Άλλοι 105 Ρώσοι τραυματίστηκαν, ενώ – κατά την ουκρανική πλευρά – το κτίριο του Αρχηγείου δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Εφόσον η πληροφορία που μεταδίδουν οι Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις για τον θάνατο του Σοκόλοφ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την απώλεια του πλέον υψηλόβαθμου Ρώσου στρατιωτικού από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.