OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Λίγο μετά τη συμφωνία με την Τουρκία για το NATO, αριστεροί βουλευτές «ποζάρουν» με τη σημαία του PKK

06/07/2022 - 20:32
Σουηδία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρωθυπουργός στη Σουηδία αποδοκίμασε σήμερα την ενέργεια βουλευτών αριστερού κόμματος που φωτογραφήθηκαν με τη σημαία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τη στιγμή που η Στοκχόλμη προσπαθεί να πείσει την Τουρκία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Το PKK συγκαταλέγεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όχι μόνο στη Σουηδία αλλά και στην ΕΕ, και το να ποζάρεις με αυτό το είδος σημαίας είναι εντελώς ανάρμοστο», δήλωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον σε συνέντευξη στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Σουηδία και Φινλανδία υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη συμφωνία με την Άγκυρα για την άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία.

Το κείμενο της συμφωνίας επιβεβαιώνει ότι η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση και ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες δεσμεύονται να μην υποστηρίζουν διάφορες ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί εχθρικές, συμπεριλαμβανομένου του κουρδικού ένοπλου κινήματος YPG στη Συρία.

Η Σουηδία και η Φινλανδία αναλαμβάνουν επίσης να μελετήσουν «άμεσα και διεξοδικά» τουρκικά αιτήματα έκδοσης ατόμων.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει ανησυχία στη μεγάλη κουρδική κοινότητα της Σουηδίας και κριτική από τα σουηδικά αριστερά κόμματα, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει πολλές παραχωρήσεις στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ενέργεια πολλών βουλευτών του αριστερού κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας θερινών σχολείων για σουηδικά πολιτικά κόμματα στο νησί Γκότλαντ, όπου φαίνονται να ποζάρουν με σημαίες του PKK, αλλά και του YPG και του κουρδικού γυναικείου ενόπλου κινήματος YPJ.

«Όλα αυτά για να έρθουν πιο κοντά στον δικτάτορα Ερντογάν»

Η βουλευτής Λορίνα Ντελγκάδο Βάρας, μία μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν με τις σημαίες, καταδίκασε την υποκρισία της Στοκχόλμης απέναντι στις κουρδικές ομάδες στη Συρία που πολέμησαν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Τώρα γυρίζουν το βλέμμα, για να έρθουν πιο κοντά στον δικτάτορα Ερντογάν. Όλα αυτά για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter.

Εχθρικό απέναντι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, το Αριστερό Κόμμα (πρώην κομμουνιστικό) στηρίζει στην Βουλή την κυβέρνηση της Άντερσον, χωρίς να είναι μέλος της κυβέρνησης.

Ενώ η Τουρκία έχει δώσει το πράσινο φως στην πρώτη φάση της αίτησης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, το τουρκικό κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει αυτήν την ένταξη.

Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει ότι αυτή η επικύρωση θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Σουηδία είχε «υποσχεθεί» να εκδώσει 73 «τρομοκράτες» που ζουν στο έδαφός της και καταζητούνται από την Άγκυρα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση στη συμφωνία που υπογράφηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στο ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα η Τουρκία έστειλε νέα αιτήματα προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εκδώσουν άτομα που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: NATOPKKΣΟΥΗΔΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: Ελπίζουμε να πείσουμε την Κίνα να βοηθήσει για να σταματήσει η κρίση στα Στενά του Ορμούζ

14/05/2026 - 09:13
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ – Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στις ΗΠΑ

14/05/2026 - 09:08
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Αβάσιμες οι αναφορές για επίσκεψη του Νετανιάχου»

14/05/2026 - 08:52

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Ελπίζουμε να πείσουμε την Κίνα να βοηθήσει για να σταματήσει η κρίση στα Στενά του Ορμούζ

Λίβανος: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ – Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στις ΗΠΑ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Αβάσιμες οι αναφορές για επίσκεψη του Νετανιάχου»

Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού – Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν

Τραμπ: ΗΠΑ και Κίνα θα έχουν υπέροχο μέλλον – «Να είμαστε εταίροι, όχι αντίπαλοι» είπε ο Σι Τζινπίνγκ [vids]

Παρενοχλήσεις, παραβιάσεις και κλίμα έντασης από την Τουρκία: Ψάχνει αφορμή η Άγκυρα και ψηφίζει νόμο για τη Γαλάζια Πατρίδα

Καιρός σήμερα: Tοπικές βροχές σε Ιόνιο, βόρεια ηπειρωτικά και βορειοανατολικό Αιγαίο

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Top News

Γκολσιφτέ Φαραχάνι: Η εξόριστη Ιρανή ηθοποιός «πίσω» από το viral χαστούκι της Μπριζίτ στον Εμανουέλ Μακρόν

Ρία Ελληνίδου και Δημήτρης Αλεξάνδρου γιορτάζουν τα γενέθλιά τους - «Χρόνια πολλά αστέρι μου» του ευχήθηκε

Eurovision 2026: Ολόκληρη η εμφάνιση της Antigoni για την Κύπρο από την τελευταία πρόβα – Με φωτιές το performance της

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert