«Στα ύψη» ο Καντίροφ: Ο Πούτιν του απένειμε τον βαθμό του υποστράτηγου

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι του απονεμήθηκε ανώτερος βαθμός στον ρωσικό στρατό, τη στιγμή που οι δυνάμεις της Μόσχας υφίστανται μια σειρά από ήττες στην Ουκρανία.

Ο 46χρονος ηγέτης της Τσετσενίας δήλωσε ότι ήταν «μεγάλη τιμή» για αυτόν και ότι ο Πούτιν τον ενημέρωσε «προσωπικά» για την απόφαση. «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας μου απένειμε τον βαθμό του υποστράτηγου», είπε ο Καντίροφ στο Telegram.

Ο βαθμός του υποστράτηγου είναι ο τρίτος υψηλότερος βαθμός διοίκησης στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία. Ο διορισμός του Καντίροφ σε ανώτερο βαθμό ήρθε καθώς ο ουκρανικός στρατός απώθησε τις δυνάμεις της Μόσχας σε περιοχές που το Κρεμλίνο ανακήρυξε ως ρωσικές.

Ο Τσετσένος ηγέτης υποστήριξε ότι θα έκανε «τα πάντα για να τερματίσει γρήγορα την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Μονάδες της Τσετσενίας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτοφυλακής του Καντίροφ, των «Καντιρόφσκι», πολεμούν μαζί με τακτικές ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ έχει υποστηρίξει πλήρως την εκστρατεία του Πούτιν, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν οι πιο δραστικές τακτικές στην Ουκρανία.

Αυτή την εβδομάδα κάλεσε τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης στην Ουκρανία αφού τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την πόλη Λίμαν. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρεις από τους έφηβους γιους του – ηλικίας 14, 15 και 16 ετών – στο μέτωπο.

Με πληροφορίες από: The Moscow Times / Φωτογραφία αρχείου