Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πούτιν «ζητιανεύει» τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας

«Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία (…) ονειρευόμενος την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η ελπίδα, αυτή η προσμονή, απέτυχαν», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Onalert Newsroom
Πούτιν - Κιμ - Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατάντησε να «ζητιανεύει» τη βοήθεια του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτίμησε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το να πρέπει να διασχίσει όλη τη χώρα του για να συναντήσει έναν παρία της διεθνούς σκηνής ώστε να του ζητήσει βοήθεια για έναν πόλεμο τον οποίο ήλπιζε ότι θα κέρδιζε μέσα σε έναν μήνα, θα έλεγα ότι αυτό ισοδυναμεί με επαιτεία», είπε ο Μάθιου Μίλερ, ένας από τους εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα πραγματοποιήσει «επίσημη επίσκεψη» στη Ρωσία «εντός των επόμενων ημερών».

«Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία (…) ονειρευόμενος την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η ελπίδα, αυτή η προσμονή, απέτυχαν», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, ο Πούτιν θα «ζητιανέψει» σε αυτές τις συνομιλίες με τον Κιμ, οι οποίες πιστεύεται ότι θα διεξαχθούν στο Βλαδιβοστόκ, στα παράλια του Ειρηνικού.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χούθι - Υεμένη
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι μιλούν για 20 νεκρούς σε πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας σε αγορά – Διαψεύδουν οι κυβερνητικές δυνάμεις

Κλιμακώνονται οι μάχες στην Ταΐζ ανάμεσα στους φιλοϊρανούς αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΚΟΣΜΟΣ

H Κομισιόν «επιστρέφει το γάντι» στον Τραμπ: Κυρίαρχη η ΕΕ στις αποφάσεις για την ασφάλειά της

Οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν οριστεί για τις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι υπό αμερικανική διαμεσολάβηση