Στενά του Ορμούζ: Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από πυραυλική επίθεση

Νωρίτερα, δεξαμενόπλοιο που εισερχόταν στα Στενά, κοντά στις ακτές του Ομάν, άλλαξε ρότα αφού απειλήθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις

Πλοία κοντά στα Στενά του Ορμούζ REUTERS/Stringer

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα δεξαμενόπλοιο επλήγη χθες Δευτέρα (05.10.2026) από «αδιευκρίνιστο βλήμα» καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, η οποία υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το δεξαμενόπλοιο κοντά στα Στενά του Ορμούζ «χτυπήθηκε από αδιευκρίνιστο βλήμα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο» την οποία το πλήρωμα προσπαθεί να σβήσει, ενημέρωσε η UKMTO, συμπληρώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Νωρίτερα, η υπηρεσία είχε αναφέρει ότι ένα δεξαμενόπλοιο που εισερχόταν στα Στενά, κοντά στις ακτές του Ομάν, άλλαξε ρότα αφού απειλήθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις.

Από το στρατηγικής σημασίας θαλάσσιο πέρασμα διερχόταν το 20% των υδρογονανθράκων που καταναλώνονται παγκοσμίως προτού ξεσπάσει ο πόλεμος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ