Στη Μόσχα ο Τζον Μπόλτον για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους

 Στη ρωσική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, στη σκιά της επαπειλούμενης εξόδου της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς

Στη Μόσχα αναμένεται να αφιχθεί σήμερα, Δευτέρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Νικολάι Πατρούσεβ, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Μπόλτον και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα περί αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα, μεσαίου βεληνεκούς. Ο ίδιος ο Τραμπ επιβεβαίωσε την επιθυμία της Ουάσιγκτον για έξοδο από τη συμφωνία «INF», αφού πρώτα κατηγόρησε τη Μόσχα ότι την παραβίασε, κάτι το οποίο διέψευσε το Κρεμλίνο.

Η ιστορική συμφωνία υπεγράφη το 1987 μεταξύ του Σοβιετικού Μιχαήλ Γκορμπατσόβ και του Αμερικανού Ρόναλντ Ρίγκαν, με στόχο την ανάσχεση της κούρσας εξοπλιστικών. Η συμφωνία προέβλεπε την παραγωγή και ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, όπως και των εκτοξευτήρων τους.

Πηγή Sputnik