Στην Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου

Στην Ουάσιγντον συμφώνησε να μεταβεί σύντομα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του.

Ο Yπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο συμφώνησαν να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας την Πέμπτη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος Χαμί Αξόι είπε ότι η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
Στις 27 Απριλίου, ο Τσαβούσογλου και ο Πομπέο πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Εκεί συζήτησαν την εφαρμογή της προ-συμφωνίας για τη Μανμπίζ, την αγορά από την Τουρκία των S-400 από τη Ρωσία και το θέμα του αμερικανικού πάστορα Άντριου Κρέιγκ Μπράνσον», ανέφερε ο Αξόι.

Όσον αφορά τις ομάδες εργασίας που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, ο Αξόι δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, έχει ήδη συναντηθεί μία από τις ομάδες εργασίας για τα θέματα των προξενείων. Προσπαθούμε να καθορίσουμε μια ημερομηνία για τη συνεδρίαση της άλλης ομάδας εργασίας, η οποία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί σύντομα.»

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας για να συζητήσουν τη σταθεροποίηση της Μανμπίζ στη Συρία και να αποτρέψουν τυχόν ανεπιθύμητες συγκρούσεις.

Και τα δύο κράτη προσπαθούν να επιλύσουν ορισμένα θέματα, κυρίως το ζήτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK στη Συρία, την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ως «αξιόπιστο σύμμαχο» στον αγώνα κατά τους ISIS.

Πηγή Anadolu Agency.