Στο κόκπιτ κατασκοπευτικού U2! Απίστευτο βίντεο

Το U2 έκανε το ντεμπούτο του το 1955 από την Lockheed Skunk Works για αποστολές αναγνώρισης πάνω από τη Σοβιετική Ένωση.

Η πρόταση για την κατασκευή ενός αεροπλάνου που θα μπορούσε να πετάξει στα 70.000 πόδια έγινε κυρίως γιατι χρειαζόταν ενα αεροσκάφος που να μπορεί να πετάει πάνω απο τα σοβιετικά μαχητικά, τους πυραύλους και τα ραντάρ. Βασικά, υπήρχε η ανάγκη για ενα αεροσκάφος που θα είχε απειλητικές ικανότητες. (Παρ’ όλα αυτα  οι αμερικανοί δέχθηκαν ενα ισχυρό πλήγμα οταν το 1960 οι Σοβιετικοί κατέρριψαν το θρυλικό αεροσκάφος και μεγάλο κομμάτι της τεχνολογίας του πέρασε στα χέρια τους.Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Αυτο το βίντεο δείχνει τις απίθανες ικανότητες του U2 στα 70,000 πόδια. 



Αξίζει να σημειώσουμε οτι στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, οι φωτογραφίες απο κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2 ήταν άκρως απόρρητες. Δειτε ΕΔΩ καταπληκτικές φωτογραφίες του U2

Το απίθανο κατασκοπευτικό αεροσκάφος εξακολουθεί να μπορεί να αναπτυχθεί χάρη σε μια ειδική επιθεώρηση (Programmed Depot Maintenace) που γίνεται καθε 4,7000 ώρες πτήσης.

Αυτη η απίστευτα πολύπλοκη διαδικασία απαιτεί η τεχνικοί να αποσυναρμολογήσουν το αεροσκάφος. Δείτε ΕΔΩ την απίθανη διαδικασία